Vaakgestelde vragen over AVG

Omdat we voldoen aan de AVG hebben we deze veelgestelde vragen opgesteld om onze klanten te helpen hun rechten en processen om hen heen te begrijpen .

De AVG is een uitgebreide wet op gegevensbescherming die de bestaande Europese privacywetgeving vervangt en de bescherming van persoonlijke gegevens versterkt in een wereld die steeds meer data stuurt en verwerkt. De AVG is uitvoerbaar in elke EU-lidstaat en geeft de toeleveringsbedrijf/beheerders van persoonlijke gegevens meer controle over die gegevens.

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. We hebben onze processen, systemen en beleid bijgewerkt om ervoor te zorgen dat we volledig voldoen aan deze wetgeving.

Alle informatie met betrekking tot een natuurlijk persoon (individu) die kan worden gebruikt om de persoon direct of indirect te identificeren. Dit kan van alles zijn, van een naam, een foto, een e-mailadres, bankgegevens, berichten op sociale netwerksites, medische informatie of een IP-adres van een computer.

De AVG is van toepassing op elke organisatie die persoonsgegevens van EU-burgers verwerkt, ongeacht of de organisatie fysiek aanwezig is in de EU. Voor klanten van Shiftmanager is dat elke organisatie met één of meer werknemers in de EU.

Alle persoonlijke gegevens die van EU inwoners worden verzameld, worden op het grondgebied van de EU opgeslagen. We kunnen echter een deel van de gegevens laten verwerken door niet-EU subprocessors die een EU-US Privacy Shield geïmplementeerd hebben en dus voldoen aan de AVG wetgeving.

De AVG verleent individuen, in hun hoedanigheid als consumenten, diverse rechten die zij kunnen uitoefenen onder bepaalde voorwaarden:

Recht van toegang: Individuen hebben het recht om de gegevens van de data beheerder te verkrijgen of het recht om na te vragen of hun persoonlijke data word verwerkt, waar en met welk doel. Bovendien verstrekt, de voor de verwerking verantwoordelijke, kosteloos een kopie van de persoonsgegevens in elektronische vorm.

Recht op gegevens portabiliteit: Individuen hebben het recht om hun persoonlijke gegevens voor hun eigen doeleinden te verkrijgen en te hergebruiken voor verschillende diensten. Op verzoek moeten gegevens beheerders, de persoons gegevens in een gemakkelijk leesbaar overzicht verstrekken of deze rechtstreeks aan de nieuwe aanbieder doorgeven.

Recht op rectificatie van gegevens: personen hebben recht op rectificatie van onjuiste persoonsgegevens zonder onnodige vertraging en rekening houdend met de doeleinden van de verwerking, het recht om onvolledige persoonlijke gegevens compleet te maken.

Het recht om te worden vergeten: Individuen hebben het recht om de gegevensbeheerder hun persoonlijke gegevens te laten verwijderen en verdere verspreiding van de gegevens stop te zetten. Daarnaast kunnen individuen ook aanspraak maken op dit recht bij derde partijen. Een voorwaarde van dit recht, tot het verwijderen van gegevens, is dat de gegevens niet langer relevant zijn voor de oorspronkelijk doeleinden, of een persoon ( individu ) die de toestemming intrekt.

Om je persoonlijke informatie en account te verwijderen die jouw huidige of vorige werkgever van jou heeft, moet je een rechtstreeks verzoek naar deze werkgever sturen. Zij kunnen vervolgens jouw werknemersaccount in Shiftmanager verwijderen met de hulp van onze klant ondersteuning. Als je voor meerdere werkgevers hebt gewerkt, die Shiftmanager hebben gebruikt, moet je contact opnemen met elke werkgever afzonderlijk.

Als je de informatie wilt verwijderen die Shiftmanager over jouw heeft, moet je een rechtstreeks verzoek naar Shiftmanager verzenden. Je kunt dit verzoek tot gegevens verwijderen versturen naar info@shiftmanager.com.

Je kunt een medewerker en alle bijbehorende persoonlijke gegevens verwijderen door de medewerker te verwijderen uit jouw bedrijfsaccount in Shiftmanager of door contact op te nemen met onze klantondersteuning.

Accountbeheerders en managers kunnen werknemersaccounts verwijderen met de hulp van onze klantondersteuning.

Nee, als een account eenmaal is verwijderd, kan het niet worden hersteld.

Ga naar https://www.eugdpr.org/eugdpr.org.html voor meer informatie over de AVG.

Gratis demo

Ontdek Shiftmanager

Meld je aan voor een gratis tour en we laten je zien wat je allemaal kunt doen met Shiftmanager.